Allmän information om utställning

Har du frågor eller funderingar om kattutställningar? Då är du varmt välkommen att kontakta utställningssekreteraren på utstallningssekreterare@spinneriet.se


Anmäla till utställning

Alla katter är välkomna på utställning!

Det kan vara en renrasig katt lika gärna som en huskatt. Alla katter som har stamtavla räknas som renrasiga och de utan räknas som huskatter. För att få anmäla en huskatt måste den vara över 6 månader och ha ett huskattbevis. Du ansöker om huskattbevis via minakatter.sverak.se. Allt börjar med att man anmäler sig till en utställning. Var och när utställningarna äger rum finns länkar till under "Kommande utställningar". Man måste vara medlem i en kattklubb när man anmäler till utställning och anmäler gör man genom att logga in på minakatter.sverak.se.


Kommande utställningar

Här hittar du länkar med information om var och när utställningar kommer att äga rum.

SVERAKs utställningslista - Utställningar i Sverige
FIFEs utställningslista - Sorterbar lista över utställningar i hela världen


När du anmält betalar du samtidigt in utställningsavgiften till det konto som står på inbjudan till utställningen, därefter är det bara att vänta. Har din katt kommit med på utställningen får du en bekräftelse i MinaKatter. Detta kan ta tid, så ha tålamod. Om utställningen var fullteckad när du gjorde anmälan får du självklart pengarna tillbaka. För att ha större chans att komma med bör du anmäla och betala första dagen då anmälningstiden börjar.