STAMBOKFÖRING

Stambokföring av kull görs lättast online på

minakatter.sverak.se med hjälp avBankID.
Via mejl

Du kan fortfarande mejla eller posta din stambokföring av kull till avelssekreteraren. Skickar du stambokföringen med post får du räkna med att det tar mycket längre tid än om du mejlar in den.Allra fortast går det förstås utan mellanhand, när du själv stambokför online på Mina Katter. Om du skickar in din stambokföring av kull till avelssekreteraren via mejl ska du bifoga alla dokumenten som bilagor. Bilagorna ska vara i formatet pdf eller möjligtvis i jpeg. Appen”Adobe Scan”är enkel attladda ner och använda sig av för att tillverka bra pdf.


Via post

Om du skickar in stambokföringen via posten behöver du skicka med kopior på avelsintyg (navel utan anmärkning och normala testiklar). Detta gäller när det är första gången en katt används i avel.


Klubbens hantering av inkommen ansökan

När klubben får din stambokföring av kull, stamnamnsansökan, ansökan om diplomering eller ansökan om huskattbevis så kontrolleras följande:

  • att du är medlem i Spinneriet
  • att blanketten är korrekt ifylld
  • att alla bifogade dokument är med


Därefter skickas ansökan vidare till SVERAK.


Det är SVERAK som skickar stamtavlor eller ditt stamnamnsbevis till dig.


Var ute i god tid med din stambokföring av kull eftersom du inte får sälja kattungar utan stamtavla. Skulle stamtavlorna av någon anledning vara försenade från SVERAK, kan avelssekreteraren skriva ut intyg på att stamtavlorna är på gång. Du kan då överlämna intyget till köparen för att visa att stamtavlan är på väg.


Priser hos Sverak

Information om priser hittar du på Sveraks sida om avgifter

Mer att läsa om avel och uppfödning hittar du hos här, eller gå direkt till sidan om att stambokföra kull. Där hittar du allt du behöver veta om att beställa stamtavlor till kattungar, intyg, avgifter och mycket mer.