Vem gör vad


Vem gör vad i Spinneriet? Här får Du information om vem du ska kontakta i olika frågor.


Stambokföring av kull, stamnamnsansökningar, diplomering, huskattbevis, kod till Langford mm

Stambokföring av kull görs numera online på Sveraks sida, eller egentligen på ”Mina katter” med hjälp av bankid.
Du kan fortfarande maila eller posta din stambokföring av kull till din avelssekreterare. Skickar du stambokföringen med post får du räkna med att det tar mycket längre tid än om du mailar in den. Allra fortast går det förstås utan mellanhand, när du själv stambokför online på Sveraks sida.
Om du skickar in din stambokföring av kull till mig via mail ska du bifoga alla dokumenten som bilagor. Bilagorna ska vara i formatet pdf eller möjligtvis i jpeg. Appen ”Adobe Scan” är enkel att ladda ner och använda sig av för att tillverka bra pdf.
Om du skickar in stambokföringen via posten behöver jag ha med kopior på avelsintyg (navel utan anmärkning och normala testiklar) då jag inte kan gå in på Sveraks sida och se vilka intyg som finns där. Det gäller när det är första gången en katt används i avel.
När jag får din stambokföring av kull, din stamnamnsansökan, din ansökan om diplomering eller din ansökan om huskattbevis så kontrollerar jag att du är medlem i Spinneriet, att blanketten är korrekt ifylld och att alla bifogade dokument är med och därefter skickar jag ansökan vidare till SVERAK (än så länge är det bara stambokföring av kull man kan göra online eller skicka via mail). Det är sedan SVERAK som skickar stamtavlor, ditt stamnamnsbevis eller ditt diplomeringsprov till dig.
Var ute i god tid med din stambokföring av kull eftersom du inte får sälja kattungar utan stamtavla. Skulle stamtavlorna av någon anledning vara försenade från SVERAK, kan jag skriva ut intyg på att stamtavlorna är på gång. Du kan då överlämna intyget till köparen för att visa att stamtavlan är på väg.
En stamtavla kostar 250 kr per kattunge för diplomerade uppfödare och 350 kr för övriga. (Om kattungarna är över 3 månader är priset 700 kr per stamtavla.)
Stamnamn kostar 1500 kr och diplomeringsprov kostar 500 kr.

Jag rekommenderar er att läsa på Sveraks sida om avel och uppfödning, eller gå direkt till sidan om att stambokföra kattungar. Här står allt du behöver veta om att beställa stamtavlor till kattungar, intyg, avgifter och mycket mer. 

 

Susanna Löfstrand
Låssby Äng 12 a
423 56 Torslanda
Mail: avelssekreterare@spinneriet.se 

070-7925766
Maila gärna frågor. Om du behöver ringa så gör det på vardagar mellan 16.00 och 21.00 eller helger mellan 10.00 och 21.00.Utställningsinbjudningar och övriga frågor om utställning

 

Annika Johnsson

Hagenvägen 49

442 46 Kareby

Mail: utstallningssekreterare@spinneriet.se


Medlemsfrågor, prenumerationer, medlemsavgifter, adressändringar samt info om kattinnehav.

 

Anki Svantesson

Källhagsgatan 21
507 60 Borås
0703-510997

Mail: medlem@spinneriet.se


Webmaster

Allt som rör hemsidan.

Annika Johnsson

Mail: webmaster@spinneriet.se


Materialförvaltare

Kim Dahlkvist

Mail: kim@spinneriet.se

Klevliden 9
511 72 Fritsla

072-259 86 86


 


Copyright © Spinneriet