Stamboksföring

 

Online

Stambokföring av kull görs lättast och snabbast online på minakatter.sverak.se med hjälp av BankID. 

 

Via mejl eller post

Du kan fortfarande mejla eller posta din stambokföring av kull till avelssekreteraren. Om du skickar in din stambokföring av kull till avelssekreteraren via mejl eller brev ska du bifoga alla dokumenten (navelbrocksintyg, testikelintyg och kvitto) som bilagor. Bilagorna ska vara i formatet pdf eller möjligtvis i jpeg.

 

Klubbens hantering av inkommen ansökan

När klubben får din ansökan om att stambokföra kull, ansökan om stamnamn, ansökan om certifiering eller ansökan om huskattbevis så kontrolleras följande:

  • att du är medlem i Spinneriet
  • att blanketten är korrekt ifylld
  • att alla bifogade dokument är med

Därefter skickas ansökan vidare till SVERAK. 

Det är SVERAK som skickar stamtavlor eller ditt stamnamnsbevis till dig. 

Var ute i god tid med din stambokföring av kull eftersom du inte får sälja kattungar utan stamtavla. Skulle stamtavlorna av någon anledning vara försenade från SVERAK, kan avelssekreteraren i undantagsfall skriva ut intyg på att stamtavlorna är på gång. Du kan då överlämna intyget till köparen för att visa att stamtavlan är på väg. 

 

Läs mer hos Sverak

På Sveraks sida finns mycket intressant och lärorikt att läsa om avel och uppfödning. Här hittar du allt du behöver veta om att beställa stamtavlor till kattungar, intyg, avgifter och mycket mer. Läs gärna på sidan om att stambokföra kull.

Behöver du hjälp med att stambokföra dina kattungar eller har frågor kring avel och uppfödning kan du höra av dig till klubbens avelssekreterare Susanna Löfstrand på mail: avelssekreterare@spinneriet.se

 

 
 

 


Copyright © Spinneriet