Aktiviteter 2022


 

Aktiviteter 2021


Välkommen på Genitik kurs för Dagny Dickens 21 & 28 September

Hur ärvs färger? Hur vet jag vilka färger som är möjliga? Kan jag förutse färgutfall på kommande kull? Varför får hanar och honor ibland olika färg? 

Välkommen till två föreläsningar med Dagny Dickens! Hon kommer att förklara den grundläggande färggenetiken för oss.Dagny kommer att gå igenom nedärvning av de vanligaste anlagen på katt och hur du som uppfödare kan örutse färgutfall på planerade kullar. Föreläsningarna riktar sig främst till dig som är ny som kattuppfödare, men även till den som vill repetera sina kunskaper inom färggenetik.

Föreläsningen är uppdelad i två delar, så du ska alltså vara med vid båda tillfällena för att få hela "paketet". Båda gångerna kommer vi att avsluta med frågestund.

När: Tisdag 21 september och tisdag 28 september. Båda gångerna klockan 19:00-20:30.
Var: Digitalt via Teams. Länk kommer att skickas ut efter anmälningstidens slut. 
Anmälan: Du anmäler dig till Susanna Löfstrand senast söndag 19 september, mejl: avelssekreterare@spinneriet.se 

Kostnad: För medlemmar i Spinneriet är det gratis. Är du inte medlem kostar det 100 kronor för båda föreläsningstillfällena tillsammans. Pengarna sätts in på vårt bankgiro 415-0470 eller Swish 123 62 63 198 i samband med anmälan. Skriv gärna ”föreläsning” och ditt namn vid betalningen.

Dagny Dickens är en ofta anlitad och mycket uppskattad föreläsare inom genetik för katt. Hon är domare på alla raser och var tidigare domare i SVERAK/FIFe. Hon har också varit stambokförare i SVERAK för många år sedan. Dagny har tillsammans med Eva Minde tagit fram EMS-systemet som vi använder för att ange ras, färg och mönster. Nu jobbar hon med ett nystartat utbildningsprojekt för kattuppfödare - Campus Felinarium.

Kursen hålls via TEAMS Online

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Spinneriet