Scandic
 

 
 

Vem gör vad?


Vem gör vad i Spinneriet? Här får Du information om vem du ska kontakta i olika frågor.

Kullregistrering, stamnamnsansökningar, diplomering, huskattbevis mm

Kullregistreringar kan numera både skickas på post eller mailas till mig eftersom underskrifterna på dessa inte längre behöver vara i original. Du som uppfödare är ansvarig för att både honan och hanen du använder i avel har de intyg som krävs för att få kattungarna registrerade. De intyg som kan behövas är navelbrocksintyg, testikelintyg, id-intyg och ev hälsointyg beroende på ras. Kvitto på betalningen för kullen till Sverak måste bifogas din ansökan. Det ska synas vilket datum som pengarna sattes in på Sveraks konto och det ska synas att pengarna gått in på Sveraks kontonummer.

Du som skickar din kullregistrering till mig via mail ska skicka alla dokument i ett och samma mail. Dokumenten ska vara högupplösta (tydligt läsbara) och helst i jpg eller pdf. Appen ”Adobe Scan” är enkel att ladda ner och använda sig av för att tillverka bra pdf.


Kullregistreringen läggs alltid som första sida. Tänk på att namnge mailet och spara bilagorna med relevanta namn, som klubb-förkortning, kullregistrering, stamnamn, EMS och kullens födelsedatum, ex Spin_kullreg_Kronängens_NFO_200508.


De övriga dokument som ska skickas med som bilagor är kvitto, navelbrocksintyg och testikelintyg. Ibland, beroende på ras, behöver man också skicka med DNA-intyg eller scanningar.


När jag får din kullregistrering, din stamnamnsansökan eller din ansökan om diplomering eller din ansökan om huskattbevis så kontrollerar jag att du är medlem i Spinneriet, att blanketten är korrekt ifylld och att alla bifogade dokument är med och därefter skickar jag ansökan vidare till SVERAK (än så länge är det bara kullregistreringen man kan skicka via mail). Det är sedan SVERAK som skickar stamtavlor, ditt stamnamnsbevis eller ditt diplomeringsprov till dig.


En stamtavla kostar 250 kr per kattunge för diplomerade uppfödare och 350 kr för övriga. (Om kattungarna är över 3 månader är priset 600 kr per stamtavla.)
Stamnamn kostar 1500 kr och diplomeringsprov kostar 500 kr.


Tänk på att vara ute i god tid med din registreringsanmälan eftersom du inte får sälja kattungar utan stamtavla. Skulle stamtavlorna av någon anledning vara försenade från SVERAK, kan jag skriva ut intyg på att kattungarna är under registrering.


Jag rekommenderar er att läsa på Sveraks sida om avel och uppfödning, eller gå direkt till sidan om att registrera kattungar. Här står allt du behöver veta om att beställa stamtavlor till kattungar, intyg, avgifter och mycket mer. 

 

Susanna Löfstrand

Kronängen 13
423 55 Torslanda

susanna.lofstrand@telia.com   


0707-925766

Maila gärna frågor. Om du behöver ringa så gör det på vardagar mellan 16.00 och 21.00 eller helger mellan 10.00 och 21.00.


Utställningsanmälningar, utställningsinbjudningar och tagna titlar. 


Lisa Sillanpää

Västra Stillestorpsgatan 25
417 13 Göteborg

0733-74 86 88

Mail: utst.sekr@spinneriet.se


Medlemsfrågor, prenumerationer, medlemsavgifter, adressändringar samt info om kattinnehav.

 

Anki Svantesson

Källhagsgatan 21
507 60 Borås
033-15 26 54

Mail: spinnmedlem@gmail.com


Allt som rör hemsidan.

Allt som rör hemsidan.

Annika Johnsson

Mail: webmaster@spinneriet.se


Materialförvaltare

Susanna Löfstrand


 


Copyright © Spinneriet